Club Bombeta i la robòtica

Hola Bombetes!

Després de la sessió informativa sobre la Júnior First Lego League (Jr.FLL) celebrada el passat dia 7 de maig, us fem arribar un resum sobre de què anirà aquesta nova iniciativa que volem engegar des del Club Bombeta.

Junior FIRST LEGO LEAGUE (Jr.FLL)

Què és?

És un programa pràctic per captar la creativitat dels més petits i fomentar el seu interès per la ciència i l’enginy per millorar el món que ens envolta.

Es desenvolupa a través d’un repte, al voltant del qual els equips de nens han de construir un model que representa la solució al que es planteja i fer un pòster il·lustratiu que expliqui el procés que s’ha seguit. El repte d’enguany és millorar la vida de les persones grans.

 Com funciona?

Hi participen equips d’entre 2 i 6 nens i nenes de 6 a 9 anys amb el suport d’un entrenador.

El Club Bombeta us proposa inscriure els vostres fills, néts i nebots d’aquestes edats, i també més grans* o més petits, a un dels dos equips que es formaran i que es reuniran un vespre entre setmana, entre els mesos d’octubre del 2012 i gener del 2013, de 18.15 a 19.30. Els adults acompanyants seran també benvinguts i necessaris.

*A les activitats dels grups hi podran participar nens més grans de 10 anys ja que, entre l’equipament que adquirirem de Lego hi haurà components que podran ser utilitzats i programats per nens més grans de 10 anys i aquest treballs els hi serviran de pràctica per presentar-se el proper any a la FIRTS LEGO LEAGUE. Els  més petits de 6 anys també poden col.laborar i també tindran tota la nostra atenció, tot i que l’equip Jr.FLL que es presentarà a la competició ha de ser entre les edats esmentades (de 6 a 9 anys)

 També fer-vos esment que el proper any ens presentarem, també al:

 FIRST LEGO LEAGUE (FLL)

Que és?

És un programa internacional que promou la ciència i la tecnologia entre els joves, a través d’un repte que els equips han de resoldre.

Com funciona?

Cal que formeu un equip entre 3 i 10 participants (de 10 a 16 anys) amb el supost d’un entrenador per tal de resoldre el repte anual.

 

Com va sorgir aquesta iniciativa?

Un grup de pares i mares de bombetes d’entre 5 i 9 anys han proposat al Club Bombeta posar en marxa una sèrie d’activitats relacionades amb la robòtica en el marc del club bombeta durant el curs 2012-2013. Creuen que el Col·legi d’Enginyers i, en particular, el nostre Club, pot ser l’espai adient per fer néixer en els seus fills i filles l’interès per la construcció, els mecanismes, la programació i la robòtica.

La nostra intenció és iniciar els bombetes, des de ben petits, en el mon de la robòtica de manera que, a mesura que creixin i es facin grans, segueixin progressant i realitzant activitats noves per tal de poder participar en tallers i concursos de les múltiples i diferents associacions i competicions de robòtica que es fan a Catalunya.

Amb aquest esperit us proposem que també vosaltres participeu, juntament amb els vostres fills, en aquestes activitats:

Durant tot el curs: Visites a institucions que desenvolupen activitats de disseny, programació i construcció de robots. Les dates i les edats per a les que s’indica cada activitat es comunicaran per separat. En aquest sentit els membres del Grup de Robòtica de la Comissió de Política Industrial del Col·legi ens ajudaran en aquesta tasca de programació de visites.

– Dissabte, 20 d’octubre del 2012: Visita del Club Bombeta a Robolot i a la Cooperativa La Fageda. Tots els bombetes estan convidats a participar en els tallers de robòtica organitzats per l’associació RobOlot. Completarem l’activitat amb una visita a la Cooperativa La Fageda, on persones amb discapacitat psíquica elaboren els iogurts que més agraden els nens. 

– Octubre 2012 a Gener 2013: Constitució d’un – o dos, segons el volum d’inscripcions – equip de Junior First Lego League. Activitat indicada per a nens de 6 a 9 anys: els germans més grans o més petits seran benvinguts i contribuiran en el projecte. L’activitat requereix inscripció i la participació d’un pare o mare per grup de germans. Es durà a terme en horari de vespre, un cop per setmana. Per a la vostra informació, la Junior First Lego League és una activitat que duen a terme nens i nenes de tot el món, en el marc de la First Lego League, competició de robòtica que utilitza el sistema Lego Mindstorms per desenvolupar la creativitat i el treball en equip entre els nens. A la versió Junior, els equips han de pensar, dissenyar i construir una construcció de peces de Lego amb, al menys, una part mòbil i que contribueixi a resoldre un repte social.

– Octubre 2012 a Març 2013: Vistes relacionades amb el repte: Súper Séniors. Per poder resoldre el repte que la Junior First Lego League planteja enguany, els nens hauran de conèixer millor les particularitats i problemes als que s’enfronta la gent gran. Partint de les idees que els membres del grup enunciaran amb relació amb el repte, es programaran visites per a tots els membres del Club Bombeta a centres i entitats que contribueixin a resoldre aquests reptes en la vida real.

Creiem que aquestes activitats poden ajudar a desenvolupar la curiositat i l’enginy en els i les Bombetes, i ajudar-los a relacionar la robòtica i l’enginyeria amb les situacions humanes que ells viuen al seu voltant.

Envieu-nos un correu electrònic a clubbombeta@serveis.eic.cat indicant si esteu interessats en participar-hi i poder fer possible aquest nou equip: els dels bombetes!!

Animeu-vos a participar!

Anuncis

Quant a enginyerscatalunya

Enginyers Industrials de Catalunya
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats fetes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s