Recepta per fer uns panellets boníssims!

Ingredients per fer 2 kg de panellets

  • 1 kg de farina d’ametlla crua Marcona
  • 800 gr de sucre
  • 150 gr de patata bullida amb pell
  • La pell de ½ llimona ratllada
  • 30 gr d’anís dolç (opcional)

Elaboració

Aixafarem bé amb una forquilla la patata bullida i pelada. Amb les mans ben netes farem una massa barrejant la patata amb el sucre i la farina d’ametlla. Afegirem l’anís (opcional) i la pell de llimona i ho acabarem de treballar fins que ens quedi ben lligat i es desenganxi del recipient. Aquest massapà el deixarem reposar unes dotze hores tapat a la nevera perquè ens agafi una mica de cos. Passat aquest temps agafarem porcions del massapà i en farem boles. En un bol a part barrejarem pinyons crusos amb una mica de rovell d’ou i arrebossarem les boles amb els pinyons (el truc per poder enganxar amb més facilitat els pinyons a les boles és mullar els pinyons amb una mica de rovell allargat amb aigua). Ho posarem en safates de forn una mica separats i els courem a 225ºC fins que agafin color.

Un cop tenim la base de massapà podem fer moltes varietats de panellets. Els podem arrebossar de coco rallat, amb ametlla filada, podem afegir-hi cafè soluble al massapà (una proporció de 30 gr de cafè per kilo de massapà), també podem substituïr la patata per moniato, etc.

Hi ha moltes versions dels panellets, hi ha qui no hi posa gens de patata i hi posa una mica d’aigua per barrejar els ingredients, es pot baixar la quantitat de sucre si veiem que són massa dolços, o també perquè surtin més econòmics podem posar més quantitat de patata per allargar el massapà.

De coco: Afegeix coco ratllat a la massa, fes les boletes i després les arrebosses amb més coco ratllat.

De xocolata: Posarem uns 50 gr de cacao soluble (Cola-cao) per cada kilo de massa.

De cafè: Agafarem un kilo de massapà i hi barrejarem 30 gr de cafè soluble.
Agafarem a l’hora de pastar el massapà i hi ratllarem 3 o 4 pells de taronja per kilo.

Anuncis

Quant a enginyerscatalunya

Enginyers Industrials de Catalunya
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s