L’ou que bota!

INVESTIGA AMB LA CIENCIA!

Què necessites?

1- Un ou de gallina fresc

2- Vinagre

Com es fa?

Posa l’ou de gallina en un recipient i cobreix-lo de vinagre. Veuràs que es formen unes bombolletes al voltant de l’ou. L’has de deixar reposar entre 1 i 2 dies. Transcorregut aquest temps l’has de treure del recipient i rentar-lo amb aigua. Veuràs que l’ou perd la closca, augmenta de mida i adquireix una consistència gomosa. Si pressiones l’ou amb els dits comprovaràs que es deforma sense trencar-se, i si el deixes caure des de certa altura botarà sense que es trenqui!

Explicació de l’experiment

L’àcid acètic del vinagre reacciona amb el carbonat càlcic de la closca de l’ou, la qual cosa produeix diòxic de carboni. L’osmosi explica l’augment de mida, ja que l’aigua que contè el vinagre entre en l’interior de l’ou per la membrana semipermeable que el cobreix.

Anuncis

Quant a enginyerscatalunya

Enginyers Industrials de Catalunya
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s